Na 2 jaar voor een  “commerciële ” bouwer baanplannen  te hebben omgezet in CAD en daar modules voor de complete banen van te hebben gelaserd, zijn de  modules zo goed en eenvoudig te monteren dat ze nu voor iedereen beschikbaar zijn. Er zijn al diverse standaard modules voor modelbouw(baan)verkrijgbaar maar dat zijn vlakke modules. Onze modules worden op basis van jouw banenplan in 3D gemaakt. Het complete tracé ; contour van het landschap, bergen, tunnels, overwegen, hellingen, bruggen, rivierverloop, wegen voor auto’s en doorvoeren en natuurlijk kan een helix geïntegreerd worden.

Er zijn maximale afmetingen per module maar ze zijn simpel te koppelen en ook de verbindingsmaterialen kunnen worden meegeleverd. De hoogte van 1 module is maximaal 8300mm maar de module is stapelbaar waardoor de hoogte, net als de afmeting van de baan, helemaal aanpasbaar is.

Natuurlijk wordt er eerst een offerte gemaakt en kunnen er nog aanpassingen worden gedaan voordat de baan in productie gaat.

Mocht je eenvoudig willen beginnen en daarna je baan uit willen breiden, kun je met gemak modules toevoegen. Denk hierbij aan de helix die je toch wilt hebben, mogelijk voor rail met vaste radius of onze eigen oplossing, het gebruik van flex-rails. Of om auto’s op te laten rijden.

-Er zijn standaard afmetingen per module,  maximaal 1300x900mm

-De modules zijn van populieren multiplex gemaakt

-Er kunnen poten bij geleverd worden die direct aan de module bevestigd worden, de module is ook de onderplaat

-Ze zijn voorzien van kabeldoorvoeren en koppelgaten op maat

Voordat de module wordt opgestuurd is deze in ons atelier al helemaal opgebouwd en gecontroleerd.

Natuurlijk kun je voor ondersteuning en support altijd bij ons terecht en als het nodig is komen we ook op locatie.

Om zowel trein als auto’s te kunnen aansturen hebben wij diverse systemen in ons assortiment, Dinamo( VPEB) en LS  en MCC. Ook leveren wij de OC32 om de scenery aan te sturen.

Voor uitleg, support en eventuele workshops hebben wij verschillende mogelijkheden.

Denk hierbij aan:

-ombouwen van automodellen naar rijdende/verlichte modellen

-aanleggen van MCC trajecten

-gebruik en mogelijkheden van de OC32

-gebruik en mogelijkheden van iTrain/ iCar

-configureren van MCC modellen

-configureren van Dinamo-systeem

 

In elkaar zetten van de modules:

Ze komen als pakket , per module verpakt, binnen.

De modules zijn voorzien van nummers/letters om volgens tekening in elkaar te kunnen steken en verlijmen. De hele baan wordt opgebouwd waarna rails en wissels aangebracht kunnen worden en de bedrading aan de onderkant via de al aanwezige kabeldoorvoeren kan worden aangesloten aan de besturingssystemen.

De controle opbouw van de onderstaande baan heeft ongeveer 4 uur geduurd. Het is mogelijk de baan zonder hulp in elkaar te zetten maar met een paar extra handen gaat het wel makkelijker. Natuurlijk is het ook mogelijk de baan door ons te laten assembleren en dan zelf op te stellen en te verbinden. Maar dat kunnen wij natuurlijk ook voor je doen.